Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 03 september 2021

VVS

VVS-montören arbetar ofta i byggnadssektorn med att bygga rörnät och installationer för vatten, värme och sanitetsanläggningar. En relativt stor grupp VVS-montörer är också verksamma med drift- och underhållsarbeten inom industri- och fastighetssektorn.


En stor del av arbetet sker i privata hem vilket kräver stor skicklighet i problemlösning och i att vara socialt kompetent.

Språkbruket är mycket viktigt då man ofta samarbetar med andra yrkesgrupper och kunder. Idag energideklareras alla fastigheter och alla försöker att spara energi. Idag vill många ha värmepumpar och allt fler hus vill även ha kyla vilket kräver en omfattande rördragning.

Miljonprogrammet renoveras för fullt och inom de närmaste tio åren kommer rörmontörerna ha fullt upp för att hinna med.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

För att få grundläggande
högskolebehörighet:
Engelska (6) 100 p
Svenska (3) 100 p

Kan väljas bort till:
Entreprenörskap och
företagande 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 800 poäng

VVS-teknik 200 p
Sanitetsteknik (2) 100 p
Värmeteknik (2) 100 p
Injusteringsteknik 100 p
Elkraftteknik 100 p
VVS gassvetsning rör 100 p
Engelska (6) 100 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist