Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 22 januari 2020

Introduktionsprogram

För dig som vill bli behörig till ett nationellt program eller hitta en väg ut i arbetslivet. På våra introduktionsprogram har du en individuell studieplan som ligger till grund för utbildningen. Du studerar på heltid.

Programinriktat val – el och energi

Utbildningen för dig som vill studera på det nationella programmet el- och energi men saknar behörighet. Du tänker dig en framtid där du arbetar med elinstallationer och system för automatiserad produktion. Viktiga ämnen i utbildningen är matematik och teknisk fysik.

Antagning till programinriktat val görs i mån av plats efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.

Programinriktat val – VVS och fastighet

Utbildningen för dig som vill studera på det nationella programmet VVS och fastighet men saknar behörighet. Du tänker dig en framtid där du arbetar med tekniska system i byggnader, värme, ventilation, vatten och avlopp samt fastighetsservice. Ett annat område inom utbildningen är kylteknik. Viktiga ämnen i utbildningen är matematik och teknisk fysik.

Antagning till programinriktat val görs i mån av plats efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.

Programinriktat val – vård och omsorg

En utbildning för dig som vill arbeta med hälsa och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg eller med personer med funktionsnedsättning. Du läser de ämnen du saknar för att kunna söka in på ett gymnasieprogram och du kommer även vara ute på en vårdinriktad praktikplats.

Antagning till programinriktat val görs i mån av plats efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.


Yrkesintroduktion – vård och omsorg

Du får en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till vidare studier. På yrkesintroduktionen läser du de ämnen du saknar betyg i från grundskolan och vårdämnen där du lär dig grundläggande vård som du praktiserar i vårt metodrum.

Språkintroduktion är för dig som bara varit i Sverige en kort tid. Syftet är att ge dig goda kunskaper i det svenska språket och kunskaper om det svenska samhället, men även en inblick i vården. Du kommer att läsa de ämnen du saknar för att kunna söka in på ett gymnasieprogram.

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist