Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 augusti 2021

Elteknik

Inriktningen ger dig den grundläggande kunskap som krävs för att arbeta som elektriker. Du får färdigheter som ger dig möjlighet att arbeta både inom nyproduktion och industrin. Vanliga arbetsuppgifter är elinstallationer eller service och underhåll.


Som ETG-Partner erbjuder vi en utbildning där du redan under gymnasietiden kan få ditt yrkesbevis (vilket betyder att lärlingstiden 1600 timmar är inkluderad i utbildningen).

Inriktning Elteknik ger dig de teoretiska kunskaperna för ett yrkescertifikat som elektriker, enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd(ECY). Men du kan också efter 2 års praktik hos behörig installatör, ansöka om Begränsad behörighet hos Elsäkerhetsverket.

Elinstallationen i bostäder och industrier omfattar många olika elanläggningar och du kommer att behärska kraft och belysning, motoranläggningar, automationsanläggningar samt anläggningar för tele, larm och datanät. Ditt arbete kommer i huvudsak innebära att du utför installationer för dessa anläggningar. Även felsökning och reparationer är arbetsmoment en installationselektriker kan utföra.

Fördelen med vår utbildning är att du kan börja arbeta som elektriker direkt efter gymnasiet istället för att att vara lärling.

Läs mer om ETG-examen på www.etgcollege.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

För att få grundläggande
högskolebehörighet:
Engelska (6) 100 p
Svenska (3) 100 p

Kan väljas bort till:
Mätteknink 100p
Entreprenörskap och
företagande 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 700 poäng

Fastighetsautomation (1) 100 p
Data- och medianät 100 p
Engelska (6) 100 p
Servicekunskap 100 p
Belysningsteknik 100 p
Elmotorstyrning 100 p
Larm och Säkerhet 100 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist