Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 05 augusti 2020

Om Universitetsholmens gymnasium

Våga anta utmaningen – bli ett yrkesproffs! Vi är skolan som ser, utmanar och ger varandra kraft att växa.

Vi är ett yrkesgymnasium som sätter kvalitet och yrkesstolthet i främsta fokus. Vi erbjuder tre yrkesprogram: el- och energiprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet. Våra medarbetare har hög kompetens och sätter alltid eleven i centrum.

Alla våra yrkesutbildningar är certifierade av respektive bransch. Vi har en god studiemiljö på skolan med nyrenoverade moderna verkstäder och vårdrum som liknar de som finns i arbetslivet.

Varje dag serverar våra kockar varierat salladsbord och mat som tillagas här på skolan.

Kombinationen av olika utbildningar och ett utvecklat samarbete med företag, branscher och arbetsliv skapar goda förutsättningar för en hög utbildningskvalitet.

Läs mer om våra samarbeten med branschen.

Yrkesprogram ger högskolebehörighet = SANT! Att välja ett yrkesprogram är smart. Du blir utbildad till ett yrke samtidigt som du har möjlighet att studera vidare på högskola direkt eller senare i livet.

Läs mer om studie- och yrkesvägledning, stipendier och elevskuggning.

Vi har blivit utsedda till Sveriges bästa yrkesskola 2017 inom VVS och fastighet samt el och energi av branschorganisationen Installatörsföretagen. Våra elever har dessutom de senaste åren varit framgångsrika på yrkestävlingar.

Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbiblioteket sett från andra våningen

"Vem vet vad man vill? Om tre år är gymnasiet över. Vill du arbeta och tjäna pengar eller fortsätta studera? Hos oss kan du bestämma dig under tiden, eller i framtiden. Själv valde jag ett yrkesprogram och idag är jag rektor."

Agneta Nilsson, rektor

Tre elever står tillsammans utanför skolans entré.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Frasse Franzén