Uppdaterad: 09 augusti 2018

För dig som går i 9:an

Yrkesprogram ger högskolebehörighet = SANT! Att välja ett yrkesprogram är smart. Du blir utbildad till ett yrke samtidigt som du har möjlighet att studera vidare på högskola direkt eller senare i livet. Du kan läsa dessa kurser inom det individuella valet, eller inom de programgemensamma ämnena. Alla våra yrkesprogram ger dig denna möjlighet.

Du som är nyfiken på något av våra program har möjlighet att under en dag skugga en elev. Det innebär att du under en skoldag får följa en klass på programmet och vara med på lektioner, träffa lärare och elever, äta i matsalen och känna av stämningen.

Är du intresserad? Fyll i formuläret nedan.

Varje dag finns det möjlighet att besöka vår studieverkstad i biblioteket. Där kan du får hjälp med uppgifter du ligger efter med eller annat som du tycker är klurigt inom alla skolans ämnen.

Hit kan du komma för handledning enskilt eller i grupp, på våra drop-in-tider eller bokad tid.

För dig som:

• är i behov av handledning för dina studier
  • behöver lugn och ro för att göra läxan
  • behöver en vuxen att bolla med inför en redovisning
  • vill förbättra dina betyg.

En pedagogisk resurs till dig som behöver särskilt stöd i dina studier. Tillsammans med elev, lärare och förälder försöker vi hitta ett sätt som gör det möjligt för dig att delta i skolarbetet utifrån dina egna förutsättningar.

Vi erbjuder:

• handledning i studieteknik
  • coachning
  • undervisning i mindre grupp
  • extra stöd vid prov
  • datorstöd för dig som tycker det är svårt att läsa och skriva
  • åtgärdsprogram
  • stöd och hjälp till dig som har problem med ditt sociala förhållningssätt.
  • dyslexiutredning.

Välkommen till biblioteket. Här kan du få hjälp med dina studier, att låna böcker och söka på nätet.

Boka tid med bibliotekarierna för handledning enskilt eller i grupp. Vi kan också komma ut till klassrummet och hålla
lektioner i informationssökning inför projekt eller gymnasiearbete.

Bibiloteket är öppet alla skoldagar klockan 8.00–16.30.

När du har funderingar om dina studier eller om olika valsituationer under din gymnasietid kan du vända dig till vår studie- och yrkesvägledare. Vägledning är en process där du kan få kunskaper om dig själv och hur du kan gå vidare för att nå dina mål. SYV erbjuder personliga vägledningssamtal och information i klassen.

Du kan få hjälp med:

• behörighetskrav, meritvärde, ansökningstider till olika utbildningar
  • dina individuella val
  • studieuppehåll, praktik eller eventuellt omval med mera. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Måns Wulff, 040-34 67 18.

Kuratorn arbetar med enskilda elever, grupper och klasser eller föräldrar och elever tillsammans. Samarbete sker med övrig elevvårdspersonal, lärare, skolledning samt andra skolor och myndigheter.

Till kurator kan du och/eller dina vårdnadshavare vända er om du behöver någon att prata med om exempelvis ensamhet, skoltrötthet, eventuell mobbning med mera.

Som elev på Universitetsholmens gymnasium får du alla förutsättningar att nå dina drömmar; kanske vill du ha ett fast arbete direkt efter gymnasiet eller påbörja en utbildning.

Som hjälp på vägen premierar Universitetsholmens gymnasium elever som utmärker sig under sina praktikperioder, som klasskamrat, för sin förmåga att ta ansvar, samt står väl rustade för framtiden.

För dig i åk 1

• Ansvar: Du som elev tar stort ansvar vad gäller både dina studier och din personliga utveckling.

För dig i åk 2

• APL: Du är ansvarsfull, ambitiös och når goda resultat på din APL-plats.
  • Kamrat: Du är en god kamrat och en föredömlig relationsskapare.

För dig i åk 3

• Framtid: Du har utvecklat en tro och en tillit till din förmåga och en framtidstro och lust att fortsätta.

Skugga en elev?

Önskar du göra studiebesök under året, eller följa en elev? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Måns Wulff, 040-34 67 18.

Vilket program är du intresserad av? *
Multiple selection

Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. *

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan: busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Pelle Jernryd