Uppdaterad: 05 mars 2018

Elever berättar

"Jag är en människa som inte vill sitta still hela dagen och därför var yrkesutbildningen ett bra val för mig. Jag var på Öppet hus och bestämde mig samma kväll att Uh var min skola!"

Vad är det bästa med Universitetsholmens gymnasium?
– Lärarna finns alltid till hands och är positiva och seriösa. Stämningen mellan dem och eleverna är god och eftersom skolan är lagom stor känner man gemenskap med de flesta här.

Varför valde du just El- och energiprogrammet?
– Vi jobbar mycket praktiskt och jag tycker att det är intressant med el. Vissa dagar är vi hela dagen i verkstaden eller i teorisalen, andra dagar arbetar vi halva dagen praktiskt och andra halvan har vi teori.

De praktiska övningarna är roligast. Då får man antingen arbeta självständigt eller tillsammans med någon klasskamrat.

Sara Poulsen på El- och energiprogrammet

"Universitetsholmens gymnasium är det bästa yrkesförberedande gymnasiet i hela landet", säger Javid Ahmadi på vård- och omsorgsprogrammet.

Vad är det bästa med Universitetsholmens gymnasium?
– Det bästa med skolan är lärarna och miljön. Lärarna är snälla och hjälpsamma och vi har en lugn arbetsmiljö i skolan.

Varför just vård- och omsorgsprogrammet?
– Jag tyckte att det verkade vara ett bra program där man får lära sig mycket om människan och hur hen fungerar, vilket jag är väldigt intresserad av. Jag vill jobba med människor på något vis så programmet verkade kunna ge en bra grund.

Javid Ahmadi, vård- och omsorgsprorammet

"Lärarna undervisar väldigt bra och man kan prata och ha roligt tillsammans. Efter tre år i skolan har man jobb med en hög lön. Väljer man högskoleberedande utbildning kan man fortsätta att utbilda sig på högskola om man känner för det."

Varför valde du just vvs- och fastighetsprogrammet ?
– VVS-montör är ett bra yrkesval, det är mycket variation och inte samma sak hela tiden. Och så finns det så mycket utvecklingsmöjligheter, man kan bli så mycket mer, det är det jag gillar med det här yrket. Du kan bli arbetsledare eller plugga vidare till projektledare.

Sandra Lindeblad på vvs- och fastighetsprogrammet

Foto: Freddy Billqvist